KZ VIll logo

Energetikai tanúsítvány

01
Az energetikai tanúsítvány segítségével információkat szerezhetünk az ingatlan energiafogyasztásáról. Az energiafogyasztás mértéke határozza meg az energiatanúsítvány besorolását. A tanúsítványban részletes tájékoztatást kapunk az ingatlan szerkezetéről, fűtési és melegvíz-rendszeréről, ami hasznos információ lehet ingatlan vásárlása vagy bérlése esetén.

Tanúsítvány készítés folyamata

Időpont egyeztetés a helyszíni felméréshez
Az ingatlan helyszíni felmérése
Mérnöki munka és tanúsítvány hitelesítése
Elkészült dokumentumok átadása

Általános információk

Sokan fordulnak hozzánk azonnali vagy sürgős energetikai tanúsítványra van szükségük. Mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb elkészítsük a tanúsítványt az Önök számára. Az elkészítési idő azonban változhat attól függően, hogy aktuális munkáink hogyan alakulnak. Voltak már olyan esetek, amikor 24 órán belül elkészült a tanúsítvány, általában azonban 2-5 munkanapon belül vállaljuk az energiatanúsítvány elkészítését. Az Ön projektje kiemelt figyelmet kap, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél előbb biztosítsuk Önnek az energiatanúsítványt.
A tanúsítvány az érvényben lévő jogszabályok alapján általában 10 évig érvényes. Ha az épületben olyan beruházás történik, amely befolyásolhatja az energiafogyasztást, például homlokzat szigetelés, nyílászáró csere, fűtés korszerűsítés stb., érdemes fontolóra venni az új tanúsítvány kiállítását, hogy a vásárló a valós adatokat tartalmazó tanúsítványhoz juthasson.
  • ingatlan adás-vételi szerződések esetén
  • bérbeadási szerződések esetén
  • használatba vételi engedély esetén
  • energetikai pályázatok esetén
  • 250 m2-nél nagyobb hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épületnél
Az energiatanúsítvány hitelesítésére kizárólag olyan személy jogosult az ügyfélkapus rendszeren keresztül, aki rendelkezik megfelelő jogosultsággal, és szerepel a Magyar építész Kamara (MEK) vagy a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) hivatalos névjegyzékében, valamint felhatalmazást kapott a tevékenység végzésére

Energetikai besorolások

Besorolás
Követelmény érték szerinti %-os viszony
Szöveges jellemzés
AA++
<40%
Minimális energiaigényű
AA+
40-60 %
Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú
AA
61-80 %
Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb
BB
81-100 %
Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynek megfelel
CC
101-130 %
Korszerű
DD
131-160 %
Korszerűt megközelítő
EE
161-200%
Átlagosnál jobb
FF
201-250%
Átlagos
GG
251-310 %
Átlagost megközelítő
HH
311-400 %
Gyenge
II
401-500 %
Rossz
JJ
>500 %
Kiemelkedően rossz
Scroll to Top

Sajtóközlemény

Dátum: 2024.02.20

Tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek

A Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát osztályozza egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított módszertan alapján. Így került kiválasztásra cégünk, a KZ VILL Kft. is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike.

Nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy a Dun & Bradstreet objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el, így fontos számunkra, hogy egy külső szakértő is megerősítette, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. Hisszük, hogy a  Dun & Bradstreet Tanúsítvány segítségével ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, mely egyre fontosabb a hosszú távú, szilárd üzleti kapcsolatokban. Azzal, hogy egy független, nemzetközi  szakértő elismerte cégünk stabilitását, azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy jó úton járunk cégünk építésében, fejlesztésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így a  Dun & Bradstreet Tanúsítvány valóban pozitívan különbözteti meg cégünket a piacon.

Creditworthy

A KZ VILL Kft. a  Dun & Bradstreet A Tanúsítványát kapta meg, mely azt jelzi, hogy velünk történő üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.

A Dun & Bradstreet Tanúsítvány alapja a  Dun & Bradstreet minősítése, mely nemzetközi szinten hosszú évtizedek óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján. A  Dun & Bradstreet Tanúsítvány, mely AAA, AA és A jelzéssel kerül kiállításra, jelzi a cégek stabilitását, és azt, hogy az ilyen jelzéssel rendelkező vállalkozás pénzügyileg stabil. Az AAA cégminősítést 1989-ben vezették be és 1996 óta kaptak lehetőséget a vállalatok, hogy üzleti megbízhatóságukat tanúsítvány formájában is megmutassák. A tanúsítvány lehetőséget nyújt az arra jogosult cégek számára, hogy mások számára megmutassák cégük elismert, megbízható, hitelképes vállalat. A  Dun & Bradstreet Tanúsítványt Európa számos országában használják az üzleti élet különféle területein.

A Dun & Bradstreet minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint – Magyarország esetében – az Igazságügyi  Minisztérium adatai, a Cégbíróság bejegyzései, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett a minősítés beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredménykimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Dun & Bradstreet minősítéshez, úgy mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.

Mivel a  Dun & Bradstreet minősítés nemcsak cégünk jelenlegi pénzügyi stabilitását mutatja, hanem a  Dun & Bradstreet minősítés kialakításának köszönhetően azt is, hogy ez elkövetkező egy évben milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné vállalkozásunk, büszkén állíthatjuk, hogy a KZ VILL Kft. a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak.